Op dinsdag 12 september 2023 opent een nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis. Met deze subsidieregeling willen we bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties. Zorginnovaties die het voor ouderen mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen. Wil je een aanvraag doen? Hierbij een aantal tips om jouw aanvraag goed en volledig in te dienen.

Met de subsidie kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg. In deze ronde is ‚ā¨ 1 miljoen beschikbaar en per aanvrager maximaal ‚ā¨ 10.000,- inclusief eventueel btw met een maximale looptijd van zes maanden.

Wat is er veranderd ten opzichte van de vorige ronde?

Wat kan ik verwachten van de implementatie- en opschalingscoaching?

Voor wie is de implementatie- en opschalingscoaching bedoeld?

Waar kan ik de implementatie- en opschalingscoach voor inzetten?

Er zijn specifieke uitdagingen waarbij een implementatie- en opschalingscoach kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

Voorbeeld aanvragen
1.    Implementatie/opschaling van de medicatiedispenser binnen de wijkverpleging, zodat ouderen regie houden op hun medicatiegebruik, wat arbeidsbesparing oplevert.
2.    Implementatie van het FitThuis beweegprogramma, om nog thuiswonende ouderen met beweegklachten te ondersteunen.
3.    Organiseren van multidisciplinaire samenwerkingen binnen gemeenten of regio’s, met als doel ouderen langer thuis te laten wonen.

Hoe bereid ik mijn aanvraag goed voor?

Om je aanvraag goed voor te bereiden hebben wij enkele tips voor je:

Let op

Indienen is mogelijk vanaf dinsdag 12 september 14.00 uur tot dinsdag 31 oktober 14.00 uur, tenzij het beschikbare budget is uitgeput. De voorwaarden worden op dinsdag 12 september op moment van opening bekendgemaakt. Lees deze goed door.

Is de subsidieoproep geopend? Dan helpt het handige stappenplan hieronder je verder. Hierin zie je wat er wanneer van je wordt verwacht.

Waar kan ik terecht als ik vragen heb?

Heb je nu al een innovatievraagstuk waar je hulp bij nodig hebt? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004. Team Zorg voor innoveren helpt je graag verder. Je kunt je vraag ook stellen door te mailen naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl.