Ben je een aanbieder van zorg of ondersteuning? En wil je met andere aanbieders en een inkoper samenwerken aan het anders organiseren van zorg of ondersteuning via de inzet van digitale of hybride processen? Dan is de Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) misschien iets voor jou. 

Met de STOZ kunnen aanbieders tot €25.000 subsidie krijgen wanneer ze in de beginfase zitten en tot €750.000 voor het evalueren en opschalen van een bestaand idee. Aanvragen is mogelijk tot en met 20 december 2024. 

Achtergrond

De STOZ is de opvolger van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) die van 2019 tot en met 2022 open stond voor aanvragen. De ervaringen met de SET zijn meegenomen bij het opstellen van de STOZ. De regeling is bedoeld om een extra stimulans te geven aan de implementatie en opschaling van digitale en hybride processen, zodat cliënten langer zelfstandig kunnen wonen en zorg- of ondersteuningsmedewerkers worden ontlast. 

Over de regeling

De STOZ richt zich op digitale en hybride processen die:

Meer weten?

Bekijk het overzicht met alle eigenschappen en voorwaarden van deze regeling op de website van RVO en dien je aanvraag in.