Zorg voor innoveren biedt naast adviesondersteuning nu ook een subsidie aan voor zorginnovatoren die hun innovatie willen implementeren en opschalen.

Met deze nieuwe subsidieregeling, genaamd implementatie- en opschalingscoaching, kan een externe coach worden ingehuurd die zorginnovatoren adviseert over implementatie- en opschalingsvraagstukken. Doel hiervan is om innovaties beter en sneller te laten landen in de zorg.

Wie komt in aanmerking?

Om wat voor zorginnovaties mag het gaan?

Het moet gaan om sociale of technologische innovaties (e-health, medische technologie) die als uitgangspunt low cost, high impact hebben en zich focussen op kosten- of arbeidsbesparing.

Wat is het budget?

Je kan maximaal € 5.000,- aanvragen per adviestraject per ronde. In totaal is er voor deze subsidieronde € 200.000,- beschikbaar. Kijk hiervoor de voorwaarden en de indieningsprocedure.

Het vinden van een geschikte coach

Het is aan de aanvragers van deze subsidie om een geschikte coach te vinden. Vaak hebben zorginnovatoren al een netwerk om zich heen en kunnen zij op die manier een coach vinden. Heb je deze contacten nog niet? Neem dan eens contact op met zorg- en innovatiebureaus, kennis- en onderzoeksinstellingen, of bij implementatienetwerken zoals het Nederlands Implementatie Collectief en het Expertisenetwerk Implementatie. Kan je zelf echt geen geschikte coach vinden? Neem dan telefonisch contact met ons op (070 349 50 04).

Hoe kan Zorg voor innoveren jou helpen?

Wij zijn het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid voor zorginnovatoren. Heb je een vraag over het implementatie- en opschalingstraject? Dan kan je deze vraag direct aan ons stellen en dan proberen de vijf partners achter Zorg voor innoveren je verder te helpen. Weten zij het antwoord niet? Dan gaan ze opzoek naar iemand die dat wel kan, op deze manier komt je altijd een stap verder!

Ook organiseren we onze eigen bijeenkomsten: innovatiecafés. Tijdens deze evenementen worden actuele onderwerpen besproken en vertelt een zorginnovator hoe hij of zij hiermee omgaat. Naast eigen bijeenkomsten, is zijn we ook vaak terug te vinden op bijeenkomsten van derden. Ben je benieuwd waar Zorg voor innoveren de komende tijd terug te vinden is? Neem een kijkje in de agenda.

Zorg voor innoveren is een samenwerking tussen: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Zorginstituut Nederland (Zin), Nederlandse Zorgautoriteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ZonMw.

Meer informatie

Alle voorwaarden rondom de subsidie over implementatie- en opschalingscoaching vind je terug in de subsidieoproep op de ZonMw website.