Na een eerste succesvolle ronde van de Training tot digicoach, waarbij 72 vouchers in twee weken tijd werden vergeven, is in recordtijd de tweede ronde gesloten. Binnen nog geen twee dagen kwamen zoveel aanvragen binnen, dat de ronde voortijdig gesloten moest worden. Voor aanvragers die niet meer konden indienen is er goed nieuws: er komt nog een ronde aan, waarvan de opening begin juni is. De exacte datum is nog niet bekend.

Met deze regeling kunnen zorg- en welzijnsorganisaties eigen medewerkers opleiden tot digicoach, waarna ze vervolgens collega’s beter verder kunnen helpen met digitale vragen. De regeling werd snel bekend in het veld en bleek te voorzien in een grote behoefte.

Volgende ronde

Ook in de volgende ronde kunnen zorg- en welzijnsorganisaties weer een tot maximaal vier medewerkers opleiden tot digicoach. Organisaties die eerder een voucher hebben ontvangen voor deze regeling, zijn uitgesloten van deelname in de volgende ronde. Belangrijk is dat ook bij deze ronde de beoordeling plaatsvindt via het principe: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt.’ Dat betekent dat een ronde vroegtijdig sluit als het maximale aantal vouchers voor de deadline zijn vergeven. Wij verwachten de volgende ronde weer veel aanvragen binnen te krijgen.


Wil je als eerste bericht ontvangen zodra er nieuws is over de regeling Training tot digicoach? Houd dan onze website in de gaten, volg ons op LinkedIn en Twitter en schijf je in voor onze nieuwsbrief.
 

Nu aan de slag met digivaardigheid

Wil je in de tussentijd tot de opening van de volgende ronde al aan de slag met digivaardigheid binnen jouw organisatie? Online worden vele handvatten, stappenplannen en e-learnings aangeboden waar je nu al mee kunt beginnen. Daarnaast kunnen organisaties ook zelf een training tot digicoach financieren.