Er is veel belangstelling voor de regeling Training tot digicoach. Ronde 2 opent op dinsdag 2 maart. We krijgen veel vragen binnen over de nieuwe ronde. Hieronder lichten we een paar aspecten van de komende ronde toe en wat je nu al kan doen om je aanvraag voor te bereiden!

De regeling Training tot digicoach is bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties om medewerkers op te leiden tot digicoach. Als digicoach kunnen zij andere collega’s verder helpen met digitale vragen, en op deze manier de digivaardigheid onder medewerkers vergroten. 

Hoe zit de regeling in elkaar?

Belangrijk om te weten is dat deze voucherregeling is ingericht via het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Er is per ronde een voucherplafond en als dit plafond is bereikt, dan sluit de ronde (voortijdig). 

Regelmatig wordt de vraag gesteld wanneer een aanvraag binnen moet zijn. De uiterlijke deadline voor ronde 2 is op dinsdag 30 maart. Ervaring uit ronde 1 heeft echter geleerd dat het uitgeven van vouchers snel gaat. Wacht daarom niet tot het laatste moment met indienen. Zorg voor een goed doordacht plan en laat zien dat er draagvlak is binnen de organisatie. Let daarbij ook goed op dat het juiste aanvraagformulier wordt gebruikt. Aanvragen met oude formulieren worden niet in behandeling genomen. 

Heb je een aanvraag ingediend? Houd dan regelmatig je mailbox in de gaten. Bij een onvolledige of onduidelijke aanvraag kan aanvullende informatie worden opgevraagd. Deze dien je binnen drie werkdagen aan te leveren. Daarna vervalt je positie in de behandelvolgorde.

Planning

Bij het doen van een aanvraag, is het handig om jezelf bewust te zijn van de planning van ronde 2 en hier ook rekening mee te houden. Kijk van te voren of de medewerkers die je in gedachte hebt voor de training ook daadwerkelijk in deze periode beschikbaar zijn:
-    Tussen eind maart en eind april vindt het intakegesprek met het trainingsbureau plaats
-    De eerste trainingsdag vindt plaats tussen april en juni
-    En de tweede trainingsdag tussen mei en half juli
-    De vervolgsessies (de intervisiemomenten, vier tot zes keer) vinden elke vier weken plaats na de tweede trainingsdag)

Aanvraag voorbereiden

Wil je snel een aanvraag kunnen indienen na 2 maart? In dit artikel staan een aantal punten op een rijtje waar je van te voren al over na kunt denken zodat je sneller een aanvraag kan indienen. 

Een volledig overzicht van alle voorwaarden vind je terug in de subsidieoproep die op 2 maart 2021 op de website van ZonMw wordt gepubliceerd. Vanaf dan kan worden ingediend tot 30 maart 2021, mits het voucherplafond niet eerder is bereikt.

Wil je geen enkele update missen over onze regelingen? Volg ons dan op LinkedIn en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief!