Zorg van Nu, een initiatief van het ministerie van VWS, is een platform met allerlei slimme innovaties, nieuwe hulpmiddelen en technologie voor de zorg. Zoals een elektronische medicijndispenser, een knuffelrobot, handige websites en toepassingen met Virtual Reality. Je vindt op Zorg van Nu ook andere handige informatie, zoals folders en blogs aangevuld met vlogs en videoā€™s op Facebook,Twitter en LinkedIn.

Een aantal van de recente thema's die Zorg van nu behandelde, waren het succesvol opzetten van een pilot in de zorg, het betrekken van patiƫnten en medewerkers, en tips voor het implementeren van een zorginnovatie. Hieronder lees je er meer over en vind je links naar de volledige artikelen.

Tips voor een succesvolle pilot in de zorg

Een nieuwe toepassing probeer je eerst uit in de praktijk. Zo gaat dat met elke innovatie, ook in de zorg. Maar hoe haal je het meeste resultaat uit je pilot? Marcel Wilschut, innovator bij het Albert Schweitzer ziekenhuis, doet niet anders dan ā€˜pilots draaienā€™. Marcel deelt hier zijn tips & tricks.

Implementeren met patiƫnten en medewerkers

Een slimme zorgoplossing is pas succesvol als ze wordt gebruikt. Patiƫnten van huisartsenpraktijk De Keen in Etten-Leur konden al in 2016 online afspraken maken. Toch deden maar weinigen dat. Huisarts Jasper Schellingerhout zocht uit waarom. Wat bleek: de praktijk moest de patiƫnten beter informeren Ʃn de assistentes mee krijgen. Inmiddels heeft de praktijk een app, maakt ruim 50% van de patiƫnten afspraken online Ʃn hebben de huisartsen samen 170 e-consulten per week.

Implementeren van een zorginnovatie

Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Er zijn al heel wat zorgorganisaties die met succes grote of kleine innovaties hebben toegepast. Wil je ook een toepassing implementeren? Het is belangrijk om je te realiseren dat implementatie meer is dan alleen een nieuw product aanschaffen. In de folder Implementeren van een zorginnovatieĀ staat een aantal tips voor je op een rij.

Zie voor meer informatie en interessante artikelen ook www.zorgvannu.nl.