Nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching opent binnenkort: ben jij klaar voor een aanvraag?

Op 6 januari 2021 opent de derde ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching. Een regeling waarmee je coaching kan aanvragen bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk. De ronde is nog niet geopend, maar wat kan je nu alvast doen om je aanvraag voor te bereiden?

illustratie thema coaching
Beeld: ©Zvi

Het doel van de regeling is om een bijdrage te leveren aan het beter, sneller en duurzaam implementeren en opschalen van goede zorginnovaties. Met de inhuur van een implementatie- of opschalingscoach kunnen zorgorganisaties en ontwikkelaars van een innovatie (in samenwerking met een zorgorganisatie) een stap zetten in het implementatie- of opschalingsproces.

Op woensdag 6 januari 2021 opent alweer ronde 3. Om snel te kunnen starten met het coaching traject kan je als aanvrager al een aantal zaken voorbereiden. Hieronder geven we wat tips:

  • Zoek je coach! Als aanvrager selecteer je zelf een coach waarvan je denkt dat die jou goed verder kan helpen. Bedenk dus goed wat voor vraagstuk je wilt aanpakken met de coach en ga alvast op zoek.
  • Bij de subsidieaanvraag dien je een offerte van de coach te overhandigen. Vraag deze alvast op bij de door jou gekozen coach. Let op, de offerte moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De offerte mag maximaal 2 pagina’s lang zijn, en vermeld het uurtarief en de totaalprijs incl. BTW. De overige voorwaarden lees je vanaf 6 januari in de subsidieoproep.
  • Heb je al eerder een aanvraag ingediend bij vorige rondes en wil je opnieuw een traject starten? Leuk, dan weet je wat je kan verwachten! Hou er wel rekening mee dat elke ronde een eigen aanvraagformulier heeft. Je kunt dus niet het formulier van vorige rondes hergebruiken.
  • Bij de aanvraag moet je ook een Verklaring de-minimissteun aanleveren. Hiermee verklaart jouw organisatie dat het plafond voor de-minimissteun nog niet is bereikt. Onderzoek alvast of je onder dit plafond zit. Kijk hier alvast hoe de Verklaring de-minimissteun eruit ziet en lees de toelichting.
  • Wil je inspiratie opdoen voor jouw aanvraag? Hier lees je de publiekssamenvattingen van aanvragers die je voor zijn gegaan.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rond de Implementatie- en opschalingscoaching regeling of de andere financiële ondersteuningsmogelijkheden binnen Zorg voor innoveren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn.