Laatste ronde Training tot digicoach opent 1 juni!

Op dinsdag 1 juni 2021 om 14.00 uur opent de derde en laatste ronde van de regeling Training tot digicoach. Het voucherplafond van ronde 2 werd binnen 24 uur (!) bereikt en we verwachten dat ronde 3 nogmaals erg populair zal zijn. Wil je je kans op een succesvolle aanvraag vergroten? Lees dan snel wat je nu al kan doen om je aanvraag voor te bereiden.

illustratie training toto digicoach
Beeld: ©Zvi

De Training tot digicoach is bedoeld om zorgprofessionals/zorgverleners uit de eigen organisatie op te leiden tot digicoach. Zij kunnen vervolgens collega’s met digitale vragen verder helpen en daarmee de digivaardigheid in de zorg vergroten.

Populaire regeling

Deze voucherregeling is ingericht volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Per ronde is een maximum aantal vouchers beschikbaar, als dit voucherplafond is bereikt wordt de ronde (voortijdig) gesloten. We raden daarom iedereen aan om niet te wachten tot het laatste moment met aanvragen.

Wat kan ik verwachten van ronde 3?

De voorwaarden van de subsidieoproep zijn hetzelfde gebleven als die van ronde 2. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet zodat jij je aanvraag al zo ver mogelijk kan voorbereiden:

 • Naast zorg- en welzijnsorganisaties die vallen onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet, kunnen ook aanbieders van forensische zorg, die valt onder het ministerie van Justitie en Veiligheid, een aanvraag indienen.
 • Organisaties die eerder een voucher hebben ontvangen voor de Training tot digicoach, zijn uitgesloten van deelname in ronde 3. De reden hiervoor is om zo veel mogelijk verschillende organisaties de kans te geven om een digicoach op te leiden. 
 • Elke ronde heeft een eigen aanvraagformulier. Aanvraagformulieren uit ronde 1 en 2 zijn niet geldig en worden daarom niet in behandeling genomen. Het juiste formulier is vanaf 1 juni te vinden in de subsidieoproep. 
 • Bij je aanvraag kan je een voorkeur aangeven voor een van de twee trainingsbureaus. Neem eens een kijkje bij Q-Academie en Buro StrakZ
 • In het aanvraagformulier moet je antwoord geven op een aantal vragen over de digicoach. Denk daarom van tevoren na over een goed en beargumenteerd antwoord op de volgende vragen:
 1. Wat gaat de rol van de digicoach zijn in de organisatie?
 2. Wat is de toegevoegde waarde van de digicoach?
 3. Hoe wordt de rol van de digicoach geborgd na de training?
 • Per ronde kan je als organisatie maximaal één voucher aanvragen (en daarmee maximaal vier zorgprofessionals/zorgverleners trainen). Wil je meer medewerkers trainen? Dan kan je dit met eigen middelen en op eigen initiatief zelf organiseren met een trainingsbureau naar keuze.
 • Maak alvast een account aan op Projectnet om je aanvraag straks zo snel mogelijk in te dienen. Dat kun je hier doen.
 • De training start vanaf september. Denk dus alvast na welke medewerkers in die periode beschikbaar zijn om de training te volgen. 

Een volledig overzicht van alle voorwaarden vind je terug in de subsidieoproep die op 1 juni 2021 op de website van ZonMw wordt gepubliceerd. Vanaf 14.00 uur die dag kan worden ingediend tot 22 juni 2021, tenzij het voucherplafond eerder is bereikt. 

Wil je geen enkele update missen over onze regelingen? Volg ons dan op LinkedIn en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief!