Laatste ronde Training tot digicoach nu geopend!

Ronde 3, tevens de laatste ronde, van de subsidieregeling Training tot digicoach staat open voor aanvragen. Wil jij binnen jouw zorgorganisatie een of meerdere medewerkers opleiden tot digicoach? Dien dan nu je aanvraag in.

Let op: wegens een overweldigend aantal aanvragen is de derde en laatste ronde voortijdig gesloten.

training tot digicoach
Beeld: ©Zvi

Het doel van deze regeling is om de digivaardigheid van zorgprofessionals/zorgverleners te vergroten. Door eigen medewerkers op te leiden tot digicoach kunnen zij collega’s verder helpen met digitale vragen. Een digicoach herkent collega’s met beperkte digitale ervaring en kan hen wegwijs maken in de digitale wereld.

Populaire regeling

Deze voucherregeling is ingericht volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Per ronde is een maximum aantal vouchers beschikbaar, als dit voucherplafond is bereikt wordt de ronde (voortijdig) gesloten. We raden daarom iedereen aan om niet te wachten tot het laatste moment met aanvragen.

Randvoorwaarden

De voorwaarden van de subsidieoproep zijn hetzelfde gebleven als die van ronde 2. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet:

  • Naast zorg- en welzijnsorganisaties die vallen onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet, kunnen ook aanbieders van forensische zorg, die valt onder het ministerie van Justitie en Veiligheid, een aanvraag indienen.
  • Organisaties die eerder een voucher hebben ontvangen voor de Training tot digicoach, zijn uitgesloten van deelname in ronde 3. De reden hiervoor is om zo veel mogelijk verschillende organisaties de kans te geven om een digicoach op te leiden. 
  • Elke ronde heeft een eigen aanvraagformulier. Aanvraagformulieren uit ronde 1 en 2 zijn niet geldig en worden daarom niet in behandeling genomen. Het juiste formulier vind je in de subsidieoproep van ronde 3.
  • Bij je aanvraag kan je een voorkeur aangeven voor een van de twee trainingsbureaus. Neem eens een kijkje bij Q-Academie en Buro StrakZ
  • In het aanvraagformulier moet je antwoord geven op een aantal vragen over de digicoach. Zorg daarom dat je een beargumenteerd antwoord hebt op de volgende vragen:

1.    Wat gaat de rol van de digicoach zijn in de organisatie?
2.    Wat is de toegevoegde waarde van de digicoach?
3.    Hoe wordt de rol van de digicoach geborgd na de training?

  • Per ronde kan je als organisatie maximaal één voucher aanvragen (en daarmee maximaal vier zorgprofessionals/zorgverleners trainen). Wil je meer medewerkers trainen? Dan kan je dit met eigen middelen en op eigen initiatief zelf organiseren met een trainingsbureau naar keuze.
  • Zorg dat je een account hebt op Projectnet om je aanvraag zo snel mogelijk in te dienen. Dat kun je hier doen.
  • De training start vanaf september. Houd er rekening mee dat je medewerkers in die periode beschikbaar zijn om de training te volgen.

Een volledig overzicht van alle voorwaarden vind je terug in de subsidieoproep die op de website van ZonMw is gepubliceerd. De uiterste deadline voor indieningen is 22 juni 2021 om 14.00 uur, tenzij het voucherplafond eerder is bereikt.

Let op: wegens een overweldigend aantal aanvragen is de derde en laatste ronde voortijdig gesloten.

Wil je geen enkele update missen over onze regelingen? Volg ons dan op LinkedIn en schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief!