Implementeren met inbreng van patiënten en medewerkers doe je zo

Een slimme zorgoplossing is pas succesvol als ze wordt gebruikt. Patiënten van huisartsenpraktijk De Keen in Etten-Leur konden al in 2016 online afspraken maken. Toch deden niet veel mensen dat. Terwijl patiënten het volgens de eHealth-monitor van Nictiz wél willen. Huisarts Jasper Schellingerhout zocht het uit. Wat bleek: de praktijk moest de patiënten beter informeren én de assistentes mee krijgen. Inmiddels heeft de praktijk een app, maakt ruim 50% van de patiënten afspraken online én hebben de huisartsen samen 170 e-consulten per week.

©Zorg van Nu

Hoe krijg je patiënten en assistentes mee?

“Digitaliseren doe je niet zomaar. Het kost tijd en energie om het op gang te brengen. Je moet dus eerst bedenken welke concrete voordelen je met een digitale toepassing wil halen. Denk aan tijdwinst, meer patiënttevredenheid, kostenbesparing”, aldus huisarts Jasper Schellingerhout. 

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees verder op de website van Zorg van Nu.