PGOsupport gaat beleidsmakers en overheden helpen om patiëntenparticipatie vorm te geven

Patiëntenparticipatie valt of staat met een goede samenwerking tussen patiëntenvertegenwoordigers en hun gesprekspartners binnen organisaties en overheden. Beleidsmakers, lokale en regionale overheden en onderzoekers weten niet altijd hoe ze patiëntenparticipatie goed kunnen vormgeven. Vanaf nu worden ze daarbij ondersteund door PGOsupport. Hiermee gaat de kennis- en adviesorganisatie een nieuwe koers varen.

©PGOsupport

Kennis en ervaring verbeteren

Participatie van patiënten en cliënten kan mooie resultaten opleveren. Toch gebeurt het nog te vaak dat er wel een extra stoel bij een overleg wordt gezet, maar dat een patiëntenvertegenwoordiger niet de kans krijgt om mee te praten en te beslissen. Dat ligt meestal niet aan onwil, maar aan een gebrek aan kennis en ervaring bij de gesprekspartners. Hier wil PGOsupport verandering in brengen door gesprekspartners ondersteuning te bieden.

Benieuwd naar het hele artikel? Lees verder op de website van de Juiste Zorg op de Juiste Plek

Kijk voor cursussen en advies over patiëntenparticipatie op www.pgosupport.nl.