IMDI Congres over veelbelovende innovaties: save the date!

Op donderdagmiddag 6 oktober 2022 vindt het jaarlijkse IMDI Congres plaats in het Bartholomeus Gasthuis te Utrecht. We nodigen je alvast van harte uit. Eind augustus zal het volledige programma en het aanmeldformulier online komen. Mis het niet en noteer alvast 6 oktober in de agenda!

Beeld: ©IMDI

Personeelstekort is inmiddels in veel sectoren – maar zeker in de zorg - voelbaar. Bij het programma Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) worden er nieuwe baanbrekende technologieën ontwikkeld en worden veelbelovende innovaties verder gebracht. Want die kunnen de inzet van zorgpersoneel ondersteunen en de zorgvraag verminderen.

Tijdens dit congres presenteren 10 onderzoekers de resultaten van hun onderzoek naar nieuwe technologische oplossingen die bijdragen aan de IMDI doelstellingen. Gaan deze ideeën ook echt doorbraken opleveren? Wat zijn de lessons learned?

Over IMDI

IMDI als strategisch Publiek-Privaat Partnership bestaat sinds 2010. Het doel van IMDI is de ontwikkeling en toepassing van medische technologie die het toenemend tekort aan zorgpersoneel aanpakt en de toegankelijkheid van zorg in de eigen leefomgeving waarborgt. Juist van medische technologie is op deze gebieden een grote bijdrage te verwachten. IMDI is een samenwerking tussen ZonMw NWO-TTW en NWO-SGW.

Specifiek richt IMDI zich op twee doelen:

1. IMDI-technologie ondersteunt en/of vervangt inzet zorgpersoneel:

  • door het ondersteunen van (zelf)zorg door burgers, ook in hun rol als patiënt, en mantelzorgers.
  • door zorg die nu nog verricht wordt door mantelzorgers en/of professionals geheel of gedeeltelijk te vervangen door IMDI-technologie.

2. IMDI-technologie vermindert de zorgvraag van mensen met een chronische aandoening en ouderen:

  • door te voorkomen dat een bestaande aandoening leidt tot complicaties, beperkingen of een lagere kwaliteit van leven. Hierdoor is minder beroep op zorg nodig (secundaire preventie).
  • door technologie te ontwikkelen die bijdraagt aan doeltreffender diagnostiek, prognostiek en behandeling én tegelijkertijd het dagelijks functioneren van het individu faciliteert.

Waar meld ik mij aan?

Aanmelden voor het congres kan vanaf eind augustus, houd hiervoor de website van ZonMw in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tot donderdag 6 oktober in Utrecht!