Implementatie

De implementatie van veranderingen is vaak complexer dan we van tevoren denken. Zorg voor innoveren helpt jou op weg door kennis en ervaring te bieden.

Daarbij gebruiken we de lessen die we de afgelopen jaren hebben opgedaan.

Implementatie

Implementatie

De implementatie van zorginnovaties is vaak complexer dan we denken. Iedereen krijgt er namelijk mee te maken: bestuurders, zorgverleners en patiënten. Zij moeten de innovatie allemaal kunnen én willen gebruiken.

Het is dus belangrijk om in een vroeg stadium over de implementatie na te denken zodat de innovatie echt gebruikt gaat worden. De technische aspecten van de innovatie vragen aandacht maar heb je ook al nagedacht over de praktische kant?

Hoe past de innovatie binnen de werkwijze van de zorg?
In de kennisbank van Zorg Voor Innoveren helpen we je op weg met de implementatie van innovaties.
We bieden praktische voorbeelden en tips er is een handreiking gericht op e-health en een overzicht met ervaren experts die je kunt benaderen voor hulp.

Wil je meer weten? Lees hier dan verder ...

Wat vind je niet in de kennisbank?

De kennisbank heeft niet de pretentie om een volledig overzicht te bieden. We verzamelen en vertalen kennis die we vanuit onze rol zijn tegengekomen. Ook verwijzen we naar andere vindplaatsen voor kennis en deskundigheid op het vlak van innoveren.

De kennisbank biedt ook geen pasklare oplossingen en blauwdrukken. Die bestaan immers niet. Elk implementatievraagstuk vraagt om zijn eigen specifieke doelen, analyses en oplossingen. Een op maat gesneden aanpak biedt dan ook altijd de meeste kans op succes.

De kennisbank is geen statisch geheel. De kennis over implementatie is continu in ontwikkeling. Dat geldt ook voor de kennisbank.

Terug naar het overzicht van de kennisbank