Implementatie

Je wilt een zorginnovatie succesvol gaan implementeren, maar hoe doe je dat? Het is begrijpelijk als je met vragen zit of niet weet wat je vervolgstap is. Zorg voor innoveren helpt jou op weg door onze praktische kennis en ervaring met je te delen.

Daarbij gebruiken we de lessen die we de afgelopen jaren hebben opgedaan.

Implementatie

De implementatie van zorginnovaties is vaak complexer dan we denken. Iedereen krijgt er namelijk mee te maken: bestuurders, zorgverleners en patiënten. Zij moeten de innovatie allemaal kunnen én willen gebruiken.

Het is dus belangrijk om in een vroeg stadium over de implementatie na te denken zodat de innovatie echt gebruikt gaat worden. De technische aspecten van de innovatie vragen aandacht maar heb je ook al nagedacht over de praktische kant?

Hoe past de innovatie binnen de werkwijze van de zorg?
In de kennisbank van Zorg Voor Innoveren helpen we je op weg met de implementatie van innovaties.
We bieden praktische voorbeelden en tips er is een handreiking gericht op e-health en een overzicht met ervaren experts die je kunt benaderen voor hulp.

Wil je meer weten? Lees hier dan verder ...

In dit onderdeel van de kennisbank beschrijven we wat er met implementatie bedoeld wordt en vind je een uitgebreide ‘checklist’ met praktische adviezen hoe je een implementatie aanpakt. Het laatste deel is een overzicht van de diverse tools die je kunt inzetten om jouw implementatie tot een succes te maken.

Heb je na het lezen van informatie nog vragen over jouw implementatieproces? Kijk eens of een aanvraag voor de regeling Implementatie- en opschalingscoaching iets voor jou is. Of stel je vraag aan ons via het digitale loket.

Let op: de navigatie naar onderliggende onderwerpen vind je in de kennisbank steeds bovenaan een pagina.
 

Wat vind je in de kennisbank?

In de kennisbank verzamelen we kennis en ervaring bij de partners van Zorg voor innoveren en vertalen deze naar handige informatie, inzichten en tips. Ook vind je links naar aanvullende kennis en deskundigheid rondom innoveren.

Elke implementatie- of opschalingsvraag heeft zijn eigen specifieke doel, analyse en oplossing. Een aanpak op maat heeft altijd de beste kans op succes. Neem daarom contact met ons op als je een concrete vraag om advies hebt.

Goed om te weten: onze kennisbank is geen afgerond geheel. De kennis over implementatie ontwikkelt zich voortdurend: dat geldt dus ook voor de kennisbank. Kom daarom regelmatig terug en neem een kijkje op deze pagina’s.

Terug naar het overzicht van de kennisbank