Internationalisering

Nederland is een uitstekend land voor zorginnovaties. Steeds beter weten wij als Nederlandse zorgvernieuwers de weg naar het buitenland te vinden.

Nederland is een goed land om te starten als zorgvernieuwer, maar te klein om ├ęcht te groeien. Maar hoe pak je dat aan? En wat moet je allemaal weten? En waar vind je deze informatie? Dit onderdeel van de kennisbank helpt je op weg.

Internationalisering

Nederlandse zorgvernieuwers hebben veel te bieden in het buitenland. Onze innovatieve producten worden steeds beter gevonden door zorgverleners over de hele wereld. Maar, internationalisering gaat niet vanzelf. Het vergt kennis van andere culturen, betrouwbare marktinformatie en vaak ook geduld.

In onze Kennisbank vind je de relevante tips, tools en informatiebronnen die je als internationale zorgvernieuwer nodig hebt. Plus, concrete tips van de globetrotters die jou voorgingen.

Meer weten? Lees hier dan verder ...

Meer dan exporteren

Bij internationaliseren wordt er al snel gedacht aan het exporteren van in Nederland ontwikkelde innovaties, goederen of oplossingen. Maar internationaliseren kan al veel eerder in het proces van waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het met een internationale partner ontwikkelen van een zorginnovatie. Ook voor ontbrekende of complementaire kennis, expertise en funding kun je in het buitenland terecht. En zit jouw innovatie in de ontwikkelfase, dan is het slim om al rekening te houden met specifieke markten en bijbehorende eisen in het buitenland. Lang niet alles is namelijk 1 op 1 te implementeren in het buitenland.

Tips, tools en informatie

Hoe pak je het aan? Op welk moment kan je je ori├źnteren op het buitenland? Hoe vind je geschikte partners om mee samen te werken? Hoe ga je om met cultuurverschillen? En hoe beschik je op het goede moment over de juiste inside information?

In dit onderdeel van de kennisbank vind je de tips, tools en informatiebronnen die je nodig hebt voor je internationale avontuur. Plus concrete tips van de globetrotters die je al voorgingen.

Terug naar het overzicht van de kennisbank