Op woensdagmiddag 5 juni organiseren ZonMw, de Hartstichting en NWO de IMDI-bijeenkomst ‘Technologie en Hart voor Duurzame Zorg’. Het evenement richt zich op medisch technologische innovaties die klaar zijn voor een volgende stap richting klinisch onderzoek en de markt. Welke ervaringen en tips kunnen de sprekers met ons delen? Laat je inspireren en meld je aan! 

Het programma Innovative Medical Devices Initiative (IMDI) richt zich op de ontwikkeling van veelbelovende innovatieve medische technologieën die de inzet van zorgpersoneel ondersteunen en de zorgvraag verminderen. Om vervolgens met deze technologie bruikbare producten te creëren en die vervolgens in de praktijk te valideren, te implementeren en te vermarkten. 

Programma

12:00 uur: Inloop met lunch
12:45 uur: Welkomstwoord (Arjen Bergsma, NWO)
13:00 uur: Implementatieroutes in de zorg (Robin Toorneman, Zorginstituut Nederland)
13:45 uur: Technologie adaptie in de praktijk (Sjors Groeneveld, Saxion)
14:15 uur: Pauze
14:45 uur: Implementatieproces en co-creatie (Celine Joosten, Panton)
15:15 uur: MDR (Alwin van den Broek, Hogeschool Utrecht)
16:00 uur: Tafelgesprek met de sprekers
16:30 uur: Afsluiting (Wieke Haakma, NWO)
16:45 uur: Netwerkborrel

Waar en wanneer?

Datum
Woensdag 5 juni 2024

Tijd
12:00 – 18:00 uur, inclusief lunch en netwerkborrel

Locatie
In De Driehoek
Willemsplantsoen 1C
3511 LA Utrecht

Sprekers

Robin Toorneman – Senior Adviseur Zorginnovaties, Zorginstituut Nederland

Zorginstituut Nederland is een overheidsorganisatie met als belangrijkste taak het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering. Het Zorginstituut maakt ingewikkelde, maar noodzakelijke keuzes om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland passende zorg kan krijgen. Robin houdt zich bezig met beleids- en pakketvraagstukken omtrent innovatieve medische technologie en digitale zorg. Als voormalig ondernemer en consultant heeft Robin diepgaande kennis op het gebied van market access, vergoedingsvragen en opschaling van zorginnovaties. Gedurende zijn tijd als consultant is Robin betrokken geweest bij >100 innovatieprojecten in 5 landen (EU & VS).

Sjors Groeneveld – Hoofddocent Living Technology, Saxion

Sjors Groeneveld is hoofddocent bij Hogeschool Saxion en promovendus AI in de langdurige zorg aan de Universiteit van Twente. In zijn werk richt Sjors zich op de rol van de zorgprofessional in een omgeving waarin steeds meer technologie aanwezig is. Hij ontwikkelde een spel om middels een praktijkgericht onderzoek het gesprek aan te gaan met zorgprofessionals over hoe zij, vanuit hun rol, naar deze ontwikkeling kijken. Daarnaast is Sjors betrokken bij diverse landelijke initiatieven om technologie een plek te geven in zorg- en welzijnsopleidingen, is hij educatief auteur voor diverse uitgeverijen en spreekt en publiceert met regelmaat over de invloed van technologie op de competenties van de (toekomstig) zorg- en welzijnsprofessional.

Céline Joosten – Service Designer & Usability Engineer, Panton

Céline is Service Designer & Usability Engineer bij het ontwerpbureau Panton in Deventer. Bij Panton worden producten, diensten en processen ontworpen, die helpen bij uitdagingen in gezondheid en gezondheidszorg. Zo werken ze onder andere aan; innovatieve producten en software voor patiënt en professional, nieuwe zorgpaden en projecten omtrent welzijn en leefstijlverandering. Door samen met patiënten en professionals te ontwerpen, vinden ze zinvolle en impactvolle oplossingen.

Alwin van den Broek – Adviseur Medical Device Regulation, Hogeschool Utrecht

Alwin is een enthousiaste en ambitieuze medical device professional die sinds begin 2024 werkzaam is als Adviseur Medical Device Regulation (MDR) binnen de Hogeschool Utrecht. Hier deelt hij zijn kennis en netwerk over de Medische Hulpmiddelen industrie en geeft hij richting aan hoe je medische hulpmiddelen ontwikkelt. Voordat hij bij de Hogeschool Utrecht startte was hij directeur van Europese tak van de klinische afdeling van een MedTech CRO, gespecialiseerd in het begeleiden van klinische studies met Medische Hulpmiddelen. In deze periode heeft hij gewerkt met zowel startups als gevestigde internationale medische hulpmiddelen bedrijven. Daarnaast onderhield hij contact met diverse autoriteiten en regelgevende instanties in Europa, zodat klinische studies op de meest efficiënte manier konden worden uitgevoerd (zowel pre-CE fase als post-market). Daarnaast is Alwin sinds 2019 betrokken bij de TOPRA als voorzitter van de clinical evidence groep.

Aanmelden

Meld je aan via dit formulier. Wil je meer weten over het evenement, kun je contact opnemen via imdi@zonmw.nl.