Op 18 juni opent een nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching, specifiek gericht op de doelstellingen van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0. Deze nieuwe regeling stimuleert het beter en sneller en implementeren en opschalen van initiatieven die bijdragen aan verduurzaming van de zorg. Binnenkort vind je op deze website meer informatie over de voorwaarden en wijze van indienen. Hierbij alvast een tipje van de sluier.

Wat houdt de subsidieregeling in?

Implementatie- en opschalingscoaching Duurzame Zorginitiatieven is bedoeld voor zorgaanbieders of ontwikkelaars van een duurzaamheidsinnovatie die ondersteuning zoeken bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk. Met deze subsidie kunnen zij een externe implementatie- en opschalingscoach inhuren. Ook kan de subsidie worden ingezet voor het vrijstellen van een eigen personeelslid die als duurzaamheidscoördinator het verschil kan maken. Een combinatie van beide mag ook.

In deze ronde is € 980.000 beschikbaar: per aanvrager maximaal € 15.000 met een maximale looptijd van 6 maanden.

Waarvoor kan je subsidie aanvragen?

De aanvragen van deze regeling gaan over het implementeren of opschalen van concrete duurzaamheidsinitiatieven of het maken van concrete plannen voor verduurzaming in een zorgorganisatie. Hierbij kan je denken aan de implementatie van een innovatie die bijdraagt aan verduurzaming of het inrichten van nieuwe organisatieprocessen. Of advisering over verduurzaming van de zorgorganisatie en het identificeren van kansrijke maatregelen. Een initiatief dient minimaal bij één van de vijf thema’s van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 aan te sluiten.

Green deal Duurzame zorg

In de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 zijn afspraken gemaakt tussen de overheid, zorgorganisaties, banken, brancheorganisaties en zorgverzekeraars. De Green Deal Duurzame Zorg bestaat uit 5 thema’s: gezondheidsbevordering, kennis en bewustwording, CO2-uitstoot verlagen, circulair werken en milieubelasting medicatie verminderen. De gestelde doelen dragen bij aan een transformatie van de zorgsector waarin de impact op het milieu minimaal is.

Blijf op de hoogte!

De Implementatie- en opschalingscoaching Duurzame Zorginitiatieven opent op 18 juni om 14.00 uur. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op LinkedIn en mis geen enkele update over deze regeling.

Heb je nu al een innovatievraagstuk waar je hulp bij nodig hebt? Stel je vraag via ons adviesloket voor advies op maat. Onze experts helpen je graag verder.