Commerciële partijen

Afhankelijk van het onderzoek dat je als zorgvernieuwer nodig hebt, kun je ook terecht bij de vele commerciële onderzoeks- en adviesbureaus en natuurlijk ZZP’ers die zijn gespecialiseerd in zorg- en welzijnsonderzoek.

Allen hebben hun eigen expertise. Zo zijn er bureaus en ZZP’ers die zich richten op speciale sectoren van de zorg zoals ouderenzorg, bureaus en ZZP’ers die gespecialiseerd zijn in een bepaald soort onderzoek zoals als marktonderzoek en uiteraard zijn er all-round onderzoeksbureaus en ZZP’ers.

De commerciële bureaus en ZZP’ers zijn eenvoudig te vinden via het internet. Bij het maken van een keuze voor een commercieel onderzoeksbureau raden wij je aan om jezelf goed te laten informeren naar de betrouwbaarheid en de expertise van het bureau, voordat je ze benadert.

Uiteraard is het altijd goed om eest je eigen netwerk aan te spreken om je te oriënteren en informeren over commerciële partijen en zo een betrouwbaarheidsinschatting te doen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld bij patiëntenverenigingen informeren welke bureaus voor hen gerenommeerde partijen zijn aangezien deze verenigingen zich altijd op de hoogte stellen van het meest recente onderzoek. Ook is het raadzaam publiek-private netwerkorganisaties die zorgvernieuwers verder helpen te benaderen om je te laten adviseren wie er binnen hun netwerk betrouwbare partners in onderzoek zijn.