Financiering

Je bent zorgvernieuwer en je wilt jouw idee of product succesvol laten landen in de dagelijkse zorgpraktijk.

Maar welke mogelijkheden voor financiering zijn er? En wat komt daar allemaal bij kijken? Als je met deze vragen rondloopt, lees dan vooral verder.

Financiering

Financiering

Je wilt je idee of product succesvol laten landen in de dagelijkse zorgpraktijk. Maar, hoe pak je dit aan? Hoe financier je de productontwikkeling? Wie zijn jouw toekomstige afnemers? En: welke stappen moet je zetten voor een kansrijke marktintroductie?

Zorg voor innoveren biedt zelf geen financiële ondersteuning. Maar we helpen je wel graag op weg. In de kennisbank laten we zien wat voor jou de meest aangewezen innovatieroute is. En: welke financieringsmogelijkheden daarbij horen. En we helpen je aan andere partijen die jou verder kunnen helpen met de financiële kant van jouw zorginnovatie.

Meer weten? Lees hier dan verder ...

Zorg voor innoveren helpt je op weg

Zorg voor innoveren biedt zelf financiële ondersteuning voor implementatie- en opschalingscoaching. Wij bieden geen verdere financiële ondersteuning en proberen je met de juiste informatie op weg te helpen bij andere financiële mogelijkheden. Daarnaast kunnen we je doorverwijzen naar organisaties die je mogelijk verder kunnen helpen met de financiering, implementatie of afname van jouw innovatie. Heb je een specifieke vraag? Stel je vraag via ons loket

Voor de financiering van zorginnovaties bestaat geen stappenplan. Het is maatwerk. Het heeft te maken met jouw product, jouw markt, de ontwikkelingsfase waar je innovatie in zit en de wijze waarop de overheid de financiering van zorg heeft vormgegeven.

Overzicht subsidieregelingen voor innovatie in de zorg

Zorg van Nu heeft een overzicht gemaakt van alle subsidieregelingen die kansen bieden voor innovaties in de zorg. In de folder Regelingenwaaier Zorg van Nu vind je regelingen voor extra stimulering van digitale zorg.

Innovatieroutes

Om snel inzicht te geven in de kansen en belemmeringen, hebben we dit dossier ingericht op basis van de mogelijke Innovatieroutes in de zorg opgesteld door Windesheim.

Kijk voor meer informatie over de routes bij Innovatieroutes naar de praktijk en op de website Innovatie routes in de zorg. Daarnaast hebben we apart de mogelijkheden voor de financiering van Onderzoek en ontwikkeling beschreven.

Terug naar het overzicht van de kennisbank