Op maandag 5 juli van 10.00 tot 12.00 uur vindt de tweede digitale editie van het Innovatiecafé Duurzame bekostiging plaats! De vorige keer lag de focus op de zorgverzekeraar. Ditmaal staat de gemeente centraal. Maar wat kan je verwachten van de gemeente? Hoe ga je goed voorbereid zo’n verkennings- en onderhandelingstraject in?Let op: aanmelden is niet meer mogelijk.

Tijdens dit innovatiecafĂ© laten een zorgorganisatie, ondernemer en gemeente zien hoe zij zo’n traject tot duurzame bekostiging samen hebben aangepakt en wat wel en niet goed ging. Meld je snel aan voor dit gratis leerzame innovatiecafĂ© en krijg concrete handvatten, open de discussie en netwerk met collega’s in de zorg.

Wat is duurzame bekostiging precies?

Met duurzame bekostiging  bedoelen we een duurzame, structurele bekostiging. Dit is de tweede fase van bekostiging. Voor de eerste fase, de ontwikkeling en het testen van je innovatie, ga je voor financiering op zoek naar investeerders. Afhankelijk van de aard van je innovatie kunnen dit partijen zijn zoals private investeerders, subsidieverstrekkers en in een enkel geval de zorgverzekeraar of gemeente.

De tweede fase van bekostiging is bekostiging voor het daadwerkelijk gebruik van je zorginnovatie in de praktijk. In deze fase wil je niet meer afhankelijk zijn van tijdelijke financiering maar duurzame, structurele bekostiging hebben geregeld. Tijdens deze bijeenkomst ligt hier de focus. Dus wie gaat er voor het gebruik van je innovatie betalen? Dit kunnen verschillende partijen zijn: patiënten, zorgprofessionals, zorgverzekeraars, gemeenten, de overheid of misschien zelfs wel een combinatie van partijen.


Bekostiging van je innovatie is maatwerk en er zijn verschillende partijen die je kunnen helpen. Deze bijeenkomst staat de gemeente centraal. Meld je gratis aan voor het innovatiecafé om in contact te komen met gemeentes, ondernemers en organisaties die meer vertellen over duurzame bekostiging.

Wat ga je doen?

Luister naar het verhaal van een samenwerkingsverband bestaande uit de gemeente, zorgorganisatie en ondernemer. Ze vertellen elk vanuit hun eigen perspectief hoe het proces verloopt waarin ze samen verkennen of ze tot duurzame bekostiging kunnen komen. 

Na dit plenaire onderdeel is er weer ruimte om aan te schuiven bij Ă©Ă©n van de ronde tafels. Hier kan je dieper in gesprek gaan over een bepaald onderwerp, vragen stellen of een discussie starten. De perfecte gelegenheid om online gericht te netwerken!

Welke ronde tafels zijn er?

Enthousiast? Meld je aan!

Je kunt je aanmelden voor dit digitale innovatiecafé via onderstaande knop. Let op! Bij je inschrijving kies je ook welke ronde tafel je wilt bijwonen. Hiervoor geef je een eerste en tweede keuze op. We doen ons best om je in te delen bij jouw eerste keuze, maar we kunnen dit niet garanderen. Een ronde tafel bijwonen is niet verplicht.

Deze digitale bijeenkomst vindt plaats via ZOOM. Enkele dagen voor het evenement ontvang je van ons de link naar de bijeenkomst en krijg je te horen bij welke ronde tafel je bent ingedeeld. Aanmelden kan uiterlijk woensdag 30 juni.

Hopelijk tot dan!

Dit innovatiecafé is tot stand gekomen in samenwerking met het AAL programma van ZonMw.