Op maandag 17 mei vindt onze volgende digitale editie van het Innovatiecaf√© plaats! Ditmaal met het thema: Duurzame bekostiging ‚Äď de zorgverzekeraar. Zorgvernieuwers die op zoek zijn naar duurzame bekostiging komen vaak uit bij de zorgverzekeraar. Maar wat kan je verwachten van een zorgverzekeraar? Hoe ga je goed voorbereid zo‚Äôn verkennings- en onderhandelingstraject in?Let op: aanmelden is niet meer mogelijk vanwege een overweldigend aantal reacties.¬†

Tijdens dit innovatiecafé laten een zorgorganisatie, ondernemer en zorgverzekeraar zien hoe zij zo’n traject tot duurzame bekostiging samen hebben aangepakt en wat wel en niet goed ging. Meld je snel aan voor dit leerzame innovatiecafé en krijg concrete handvatten, open de discussie en netwerk met collega’s in de zorg.

Wat: Gratis innovatiecaf√© Duurzame bekostiging ‚Äď de zorgverzekeraar
Waar: ZOOM
Wanneer: maandag 17 mei van 15.00 - 16.30 uur.

Wat is duurzame bekostiging precies?

Voor de eerste fase, de ontwikkeling en het testen van je innovatie, ga je voor financiering op zoek naar investeerders. Afhankelijk van de aard van je innovatie kunnen dit partijen zijn zoals private investeerders, subsidieverstrekkers en in een enkel geval de zorgverzekeraar. De tweede fase van bekostiging is bekostiging voor het daadwerkelijk gebruik van je zorginnovatie in de praktijk. In deze fase wil je niet meer afhankelijk zijn van tijdelijke financiering maar duurzame, structurele bekostiging hebben geregeld. Dus wie gaat er voor het gebruik van je innovatie betalen? Dit kunnen verschillende partijen zijn: pati√ęnten, zorgprofessionals, zorgverzekeraars, gemeenten, de overheid of misschien zelfs wel een combinatie van partijen.
Bekostiging van je innovatie is maatwerk en er zijn verschillende partijen die je kunnen helpen. Deze bijeenkomst staat de zorgverzekeraar centraal. Meld je gratis aan voor het innovatiecafé om in contact te komen met zorgverzekeraars en organisaties die meer vertellen over duurzame bekostiging.

Wat gaan we doen?

Vaak krijgen we bij Zorg voor innoveren vragen over hoe zorginnovatoren in contact komen met een zorgverzekeraar en hoe ze tot duurzame bekostiging kunnen komen. Tijdens dit innovatiecafé komt een bestaand samenwerkingsverband bestaande uit een zorgorganisatie, ondernemer en zorgverzekeraar aan het woord. Ze vertellen elk vanuit hun eigen perspectief hoe het proces verloopt waarin ze samen verkennen of ze tot duurzame bekostiging kunnen komen. 

Na dit plenaire onderdeel is er weer ruimte om aan te schuiven bij één van de ronde tafels. Hier kan je dieper in gesprek gaan over een bepaald onderwerp, vragen stellen of een discussie starten. De perfecte gelegenheid om online gericht te netwerken!

Ronde tafels

Enthousiast? Meld je aan!

Je kunt je aanmelden voor dit digitale innovatiecafé via onderstaande knop. Let op! Bij je inschrijving kies je ook welke ronde tafel je wilt bijwonen. Hiervoor geef je een eerste en tweede keuze op. We doen ons best om je in te delen bij jouw eerste keuze, maar we kunnen dit niet garanderen. Iedereen schuift bij één ronde tafel aan.

Deze digitale bijeenkomst vindt plaats via ZOOM. Enkele dagen voor het evenement ontvang je van ons de link naar de bijeenkomst en krijg je te horen bij welke ronde tafel je bent ingedeeld.

Hopelijk tot dan!

Let op: aanmelden is niet meer mogelijk vanwege een overweldigend aantal reacties. 

Dit innovatiecafé is tot stand gekomen met onze samenwerkingspartners Zorginnovatie.nl, het SET-up programma (VitaValley) en het AAL programma (ZonMw).